Artikkel: Kunstfusjon for aller første gang

Artikkel: Kunstfusjon for aller første gang

 

Tromsøavisa 21.6.2010.

“MALTE SAMMEN: Thea Kiær, Terje Olsen og Susann Brox Nilsen samlet seg lørdag formiddag for å male et bilde sammen på Stortorget.

Uten et forhåndsbestemt tema eller mønster håper kunstnerne Thea Kiær, Susann Brox Nilsen og Terje Olsen å skape et unikt uttrykk.

Det var ikke bare roregatta og marathon som gikk av stabelen i helgen. Lørdag formiddag samlet tre unge kunstnere seg på Stortorget til det de beskriver som byens første kunstfusjon. Her malte de tre kunstnerne- alle med ulikt utgangspunkt – ett maleri sammen. -Siden vi alle har forskjellige utrykk, blir det veldig spennende, forteller Thea Kiær.

VISE OSS FRAM
Ideen til å skape kunstfusjonen kom som følge av et ønske om å skape en plass hvor kunstnere i Tromsø kan møtes – amatører så vel som profesjonelle. Verken Kiær, Susann Brox Nilsen eller Terje Olsen har utdannet sen innenfor kunst, og synes dermed det er vanskelig å komme i kontakt med andre likesinnede. – Vi er selvlært og stolte av det, men også vi har lyst å vise oss fram, forteller Susann Brox Nilsen. Med mye aktivitet på Stortorget i forbindelse med Midnight Sun Marathon var det mange skuelystne som tok turen innom kunststanden på lørdag. – Det har vært proppfullt. Spesielt mange barn har kommentert bildet. Det er kjempefint, fortsetter Brox Nilsen.

DONERER VERKET
Resultatet av kunstfusjonen har de tenkt å donere til Kirkens Bymisjon – fortrinnsvis gjennom å avholde en auksjon. Selv om de ikke tjener noe penger på kunstprosjektet, håper de unge kunstspirene at bildet vil gi dem ettertraktet oppmerksomhet. -Det er klart at vi ønsker å promotere vår egen kunst. Vi håper at dette kan bidra til å videreformidle det ut til mange tromsøværinger, sier Thea Kiær.”

JOHN NORMANN PEDERSEN
itromso.no

 

Det meste som står i denne artikkelen er riktig, bortsett fra at jeg er selvlært. Jeg har gått flere kurs med profesjonelle kunstnere og har gått tegning, form og farge på videregående. Jeg er også utdannet interiørkonsulent etter studier på Norges Kreative Fagskole.

Tilbake til bloggen