Om Thea

Thea Kristine Tangen Kiær (London, England, 1988) er en norsk kunstner bosatt i Trondheim, Norge.

Hun har en allsidig bakgrunn som førskolelærer, interiørkonsulent, kunst og håndverkslærer, kunstformidler, kursholder og art director.  

Idag studerer hun BA (Hons) Painting ved The Open College of The Arts, University for the Creative Arts, UK, som online student for å utvikle seg og lære enda mer. 

Thea baserer sitt kunstnerskap på maleri, mixed media teknikker, tegning, grafikk, digital kunst og strikkedesign der hun eksperimenterer med former, rytmer og farger for å visualisere menneskelige følelser, undre seg rundt samfunnsspørsmål og kanalisere beskjeder fra den andre siden gjennom varierte mixed media uttrykk.

Thea jobber veldig intuitivt og spontant og lager det som kommer til henne i det øyeblikket hun er i sin kreative flyt. Maleriene hennes er både figurative og abstrakte, med sterke og intense farger, og harmoniske og skjøre uttrykk. Innen tegning fokuserer hun mer på portretter, landskap og figurative motiver.

Hennes kunst har et alternativ uttrykk der hun maler indre abstrakte landskap i forskjellige maleteknikker som epoxy resin og alcohol ink. Hun er en kolorist og healer med farger. 

Det tok en stund før Thea forstod og ble bevisst på at hun faktisk mediterer når hun tegner. Krystallene har fått en naturlig plass i Theas liv og interessen for dem har økt de siste årene da hun har tatt dem mer aktivt i bruk. Hennes kunstneriske virke blir berørt av krystallenes energi, og det er derfor naturlig å implementere dette på denne siden også. 

Thea er representert i flere kunstbøker som er tilgjengelige i inn-og utland, og hun har fått mye interesse for sin kunst. 

Hun jobber aktivt mot utstillinger og jobber med å digitalisere både male-og tegnekurs som snart vil bli tilgjengelig her på denne siden i en online kursportal.